De puppy behandeling

Puppy wassen
Je puppy wassen; het is niet altijd de makkelijkste opgave. Een puppy is vaak erg energiek en als je net voor het eerst een hond hebt is het logisch om nog niet helemaal te weten hoe een puppy het best gewassen kan worden. Bij ’t HondenHuukske Uden verzorg ik daarom de puppy behandeling. Veel mensen denken dat het niet goed is om een jonge hond al naar de trimsalon te brengen. Dit is echter een misverstand. Juist door al vroeg de pup kennis te laten maken met de trimsalon zal hij sneller aan de handelingen wennen.

Puppy ogen vrij knippen
De eerste wasbeurt van jouw puppy; bij mij in de trimsalon kan er een puppy behandeling worden gedaan waarbij de pup al een keertje gewassen wordt, zodat je puppy het wassen geen spannende handeling meer vindt. Bij ’t HondenHuukske Uden kan ik er overigens ook voor zorgen dat de oogjes, het kontje en de onderkant van de pootjes van de pup worden vrij geknipt (dit is echter afhankelijk van het ras) en dat de nagels gecontroleerd worden. Zo leert hij al kennis te maken met het handelen van de trimster, de trimsalon en alle geluiden en rare dingen die daarbij komen kijken (denk hierbij bijvoorbeeld aan het geluid van de föhn).

Puppy trimmen
Ook kan ik jou tijdens de puppy behandeling uitleg geven over hoe je jouw puppy bijvoorbeeld het best kunt borstelen of ik kan jou advies geven over andere dingen waar je vragen over hebt omtrent jouw nieuwe pup. De puppybehandeling is geen hele behandeling (dus hij wordt niet helemaal geknipt, geplukt, ontwold of ontklit), maar is puur ter kennismaking voor de pup. De puppy behandeling kan daarom ook al vanaf €40,- geboekt worden bij ’t HondenHuukske. (Afhankelijk van de grootte van de hond en lengte van de vacht varieert de prijs)Houdt er wel rekening mee dat deze behandeling pas geboekt kan worden wanneer de pup al gewend is aan zijn nieuwe thuis. Wacht daarom ook zeker een aantal weken vanaf het moment dat jouw pup in huis is gekomen. Ik zal jou adviseren of het al dan niet slim is om al langs te komen.

en even spelen na zo goed stil gezeten te hebben!

een lief boomerpupje voor de eerste keer in de salon